Muziekles

HANS VAN HAEFTEN geeft orgelles en pianoles in Amersfoort, Leusden en Nijkerk voor beginners en gevorderden. In zijn lessen leer je niet alleen noten spelen, maar leer je spelen vanuit je eigen creatieve voorstelling. Er is veel aandacht voor improvisatie in verschillende stijlen, maar ook voor literatuurspel uit alle stijlperiodes. Lees meer.

De voordelen op een rij:

  • Lestijden zijn op afspraak, dus flexibel;
  • Les op verschillende locaties en instrumenten;
  • Veel aandacht voor muzikaliteit, improvisatie en studiemethodes;
  • Bepaal samen de doelen van de les en de weg daar naartoe;
  • Voor alle niveaus;
  • Begin met een gratis proefles!

Neem contact op voor een gratis proefles en vraag naar de mogelijkheden.
Zie hier voor de tarieven en de algemene voorwaarden.

Lesplaatsen: het orgel en de piano van de Marcuskerk Leusden en de Vredeskerk Nijkerk. Ook geeft Hans thuis les. Daar staan een Kawai vleugel, Content-Cambiare Hauptwerkorgel en een Korg-Hammondorgel.


Leerlingen over Hans:

“Als ik zie wat ik de afgelopen jaren bij jou allemaal heb ingestudeerd en geleerd, kan ik zeer tevreden terugkijken. Ik heb meer durf om zelf wat uit te proberen en ook mijn theoretische kennis is dankzij je lessen en boekjes een stuk vooruitgegaan. Ik heb ook kennisgemaakt met leuk onbekend werk van componisten als Frank Martin, Hendrik Andriessen, Hugo Distler en Nicolaus Bruhns. Bovendien genoot ik van je inzichten in harmonie, akkoorden, jazz, alternatieve toonladders (Messiaen), improviseren etcetera. Van de zeven orgelleraren die ik heb gehad sta je wat mij betreft met stip bovenaan qua kwaliteit, veelzijdigheid, kennis en spelplezier. Daarvoor dank ik je hartelijk!”
—–
“Na een inzinking ben ik door Hans weer gemotiveerd geraakt en kon ik de draad weer oppakken. Uiteindelijk was hij het die meteen de vinger op mijn zwakke plekken wist te leggen, daar waar andere, toch gerenommeerde collega’s, hoegenaamd geen zicht op hadden. Ik vergelijk dat weleens met de voetballerij waar ik als scheidsrechter wekelijks mag opdraven: “een goede voetballer is per definitie nog geen goede trainer”. M.a.w.: het overbrengen van kennis is toch een heel apart vak. Dat kan Hans heel goed!
Wanneer ik bij Hans zou zijn begonnen met het nemen van lessen, zou ik nu al veel verder zijn geweest.” 
—–
“Na de vorige keer dat ik in Baarn gespeeld heb, was men heel tevreden. Ze waren vooral onder de indruk over hoe ik de preek in muziek had omgezet. Van troost naar hoop. Dat heb ik aan jouw improvisatielessen te danken. Ik heb eerst een rustig zoekend melodielijntje laten lopen binnen de toonladder van Messiaen. Eerst Viola di Gamba, later Salicionaal en Roerfluit erbij getrokken en met een baslijntje erbij opgebouwd en eindigend met Prestant 8. Gewoon durven en weten wat je speelt. Ook een normaalgesproken kritische vrouw zei ontroerd te zijn: ”Je hebt het orgel begrepen.””